Uppgradera PHP

[kc_row use_container=”yes” force=”no” column_align=”middle” video_mute=”no” _id=”295469″][kc_column width=”50%” video_mute=”no” _id=”792043″][kc_column_text _id=”77576″]

Många som använder One.com som webbhotell får i dagarna det här mailet om att uppgradera PHP.

[/kc_column_text][kc_column_text _id=”451899″]

Har jag PHP på min hemsida? Berör det mig?

Kör du WordPress på din hemsida har du PHP.

[/kc_column_text][kc_column_text _id=”303599″]

Varför ska man uppgradera PHP?

Äldre versioner av PHP kommer att upphöra och de kommer inte längre att uppdateras. Nyare versioner av PHP gör att hemsidan blir snabbare.

[/kc_column_text][kc_column_text _id=”507560″]

Hur gör man för att uppgradera PHP?

Innan du uppgraderar PHP måste du se till att både WordPress och plugins är uppdaterade till den senaste versionen.

Vill du uppgradera PHP direkt loggar du in på One.coms kontrollpanel, scrollar ner till PHP och Databas Maria DB till avsnittet uppdatera PHP-version. Där rekommenderar jag att du väljer 7.2 (eftersom det är den senaste som kommer att ha support längst tid).

[/kc_column_text][kc_column_text _id=”395313″]

Vad händer om man inte gör något?

Gör du inget så kommer din PHP-version att uppgraderas automatiskt under första halvan av november. Du bör förbereda dig genom att uppdatera WordPress, teman och tillägg.

[/kc_column_text][kc_column_text _id=”530048″]

Hur gör jag om något blir fel vid min PHP-uppgradering.

Om du får fel på din hemsida vid uppgraderingen bör du återgå till den äldre versionen av PHP och uppgradera WordPress, plugins och teman. För att sedan byta över till den nya PHP-versionen igen.

[/kc_column_text][/kc_column][kc_column width=”50%” video_mute=”no” _id=”396098″][kc_column_text css_custom=”{`kc-css`:{`any`:{`box`:{`background|`:`eyJjb2xvciI6IiNlMGUwZTAiLCJsaW5lYXJHcmFkaWVudCI6WyIiXSwiaW1hZ2UiOiJub25lIiwicG9zaXRpb24iOiIwJSAwJSIsInNpemUiOiJhdXRvIiwicmVwZWF0IjoicmVwZWF0IiwiYXR0YWNobWVudCI6InNjcm9sbCIsImFkdmFuY2VkIjowfQ==`,`padding|`:`26px 26px 26px 26px`}}}}” _id=”915676″]

PHP-versionerna 5.6 och 7.0 närmar sig vägs ände. PHP 5.6 kommer att upphöra den 31 december 2018, och PHP 7.0 den 3 december 2018. Det innebär att de versionerna inte längre kommer att stödjas eller uppdateras. Beslutet har fattats av PHP.net och är utom One.com:s kontroll. 

PHP-versionen för din webbplats brapresenter.nu är för närvarande 7.0. Vi kommer att uppgradera den till PHP 7.2, vilket är den högsta tillgängliga versionen och som garanterar dig längst livslängd på supporten. Din PHP-version kommer automatiskt att uppgraderas under första halvan av november. 

Efter uppgraderingen kommer du fortfarande att tillfälligt kunna nedgradera till PHP 5.6 och 7.0. Nedgraderingen kommer dock inte att vara möjlig efter den 3 december. Om din webbplats har PHP5.6 eller 7.0 kommer den automatiskt att uppgraderas till 7.2. 

Om du har en WordPress-sida så är det viktigt att WordPress och alla tillägg/plugins är uppdaterade till den senaste versionen. Du kan göra detta med några klick i instrumentpanelen i WordPress. 

Om något annat på din hemsida använder PHP bör du förbereda din sida för uppgraderingen av PHPså snart som möjligt, så att du hinner åtgärda eventuella problem som kan orsakas av utfasad kod. Läs mer om hur du förbereder din sida för PHP-uppgraderingen

[/kc_column_text][/kc_column][/kc_row]

Uppgradera PHP
Rulla till toppen